Τι χρειαζόμαστε¨
1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 γιαουρτάκια 2% λιπαρά
1 κούπα ζάχαρη (Βάζω περίπου 2 γιατί έχω αφαιρέσει το σιρόπι)
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 φακελάκι μπεϊκιν πάουντερ
1 με 2 βανίλιες
4 αυγά
Ξύσμα πορτοκαλιού
Εγώ δεν βάζω σιρόπι, αλλά χρησιμοποιώ το ξύσμα από 4 πορτοκάλια και μέσα στο χυλό ρίχνω 3/4 της κούπας χυμό πορτοκάλι.
Πώς το κάνουμε.
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα φύλλα σ’ενα μπόλ και χτυπάμε με το σύρμα να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Όπως είναι το πακέτο με το φύλλο ρολό σε θερμοκρασία δωματίου κόβω τα φύλλα σε ροδέλες περίπου 2 πόντους, τα ανακατεύω να ξεδιπλωθούν τα βάζω σε ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου να ξεραθούν λίγο, προσοχή να μην καούν. Τα τρίβω και τα προσθέτω στο μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί 40Χ50 και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά να κοκκινίσει από πάνω.
Αν θέλετε σιρόπι.
Βάζετε 2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλλας (προαιρετικά)
1 φλούδα πορτοκαλιού
Τα βράζετε και τα ρίχνετε ανάλογα ή κρύο το σιρόπι και ζεστή η πίτα ή αντίστροφα.
Θα αφαιρέσετε όμως τη 1 κούπα ζάχαρη και το ξύσμα από τα 2 πορτοκάλια, από τον χυλό.
Σερβίρεται καταπληκτικά με παγωτό.