Ξενοδοχεια με πρωινο Ναυπλιο | Αmymone διαμονη Ναυπλιο

Πρωινό & άλλες δραστηριότητες σχετικές με τη γαστρονομία

Το πιστοποιημένο ελληνικό πρωινό μας greekbreakfast σερβίρεται στο νέο χώρο μας ``Wild Duck``, 15 μέτρα από την Amymone στον ίδιο πεζόδρομο.

ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΜΑΣ
πανσιον ναυπλιο - Amymone Guesthouse
  • Από το παραδοσιακό οικογενειακό τυροκομείο μας (πάππου προς πάππου) Νικόλαος Σταυρόπουλος στον Αγ. Ανδριανό Ναυπλίου παίρνουμε το φρέσκο βούτυρο, γραβιέρα, φέτα, ανθότυρο, γιαούρτι, όλα με ντόπιο πρόβειο γάλα.

  • Το ψωμί με προζύμι είναι φτιαγμένο από την αγαπητή πεθερούλα, τη μητέρα των ιδιοκτητών, σε ξυλόφουρνο και τα αυγά από τις κότες της. Μέλι ντόπιο. Γλυκές πίτες πορτοκαλόπιτα, γαλατόπιτα, σοκολατόπιτα, μπουγάτσα, τηγανίτες, κέικ σοκολάτας – βανίλιας.

  • Μπισκότα, κουλουράκια, κριτσίνια με καρότα και γραβιέρα. Αλμυρές πίτες τεμπελοτυρόπιτα, σπανακόπιτα, ομελέτα, τα φτιάχνουμε εγώ και οι κοπέλες που δουλεύουν στο ξενοδοχείο, συνήθως οι κοπέλες.

  • Τις σπιτικές εποχιακές μαρμελάδες τις αναλαμβάνει και τις φτιάχνει η μαμά, οι θείες και όποιος άλλος έχει καλή διάθεση και όρεξη (καμιά φορά και οι φιλοξενούμενοι).

  • Ξέχασα…έχουμε ωραιότατο ντάκο, τον κλασικό με ντομάτα και τα τυριά μας αλλά και κάπως αλλιώς, πώς δηλαδή… με τυριά και μαρμελάδα ντομάτα, απλώς ΤΕΛΕΙΟ. Αυτή τη μαρμελάδα τη φτιάχνω εγώ, όπως και μια άλλη περίεργη, μπαντζάρι με μήλο πράσινο.

  • Φρούτα διάφορα εποχής. Έχετε τη δυνατότητα να πάρετε ό,τι καφέ πίνετε, τσάι και άλλα βότανα, φρέσκο χυμό πορτοκάλι (τα πορτοκάλια από το περιβόλι μας και πιο συγκεκριμένα από την προίκα που μου έδωσε ο μπαμπάς μου). Τριών ειδών αλλαντικά και τον βαρύ χειμώνα σούπα με τραχανά.

Πρωινό & άλλες γαστρονομικές δραστηριότητες

ΠΡΩΙΝΟ AMYMONE
ΣΤΗΝ COZY ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΡΩΙΝΟΥ ΤΟΥ ΑΔΙΑΝΤΗ CAFE

Στην παιχνιδιάρικη cozy αίθουσα πρωινού δεχόμαστε τους επισκέπτες από το πρωί, σερβίροντας σπιτικό πρωινό, το οποίο το φτιάχνουμε καθημερινά στον χώρο μας με προϊόντα παραγωγής μας.

ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΜΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΦΡΕΣΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Το πρωινό μας σερβίρεται σε μπουφέ από το πρωί μέχρι πολύ αργά το μεσημέρι για τους (Έλληνες που ξενυχτάνε) στην αίθουσα ή στο δωμάτιό σας. Στο cafe από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ εκτός από το πρωινό μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, το ποτό σας ή να παίξετε επιτραπέζια παιχνίδια με τους συντρόφους σας.

Δοκιμάστε εύκολες και πρωτότυπες συνταγές για γλυκά της ιδιοκτήτριας, Δήμητρας Κωστοπούλου, που θα τις θυμάστε για πάντα!!!

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ

Γλυκια & πεντανοστιμη πορτοκαλοπιτα...

Τι χρειαζόμαστε¨
1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 γιαουρτάκια 2% λιπαρά
1 κούπα ζάχαρη (Βάζω περίπου 2 γιατί έχω αφαιρέσει το σιρόπι)
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 φακελάκι μπεϊκιν πάουντερ
1 με 2 βανίλιες
4 αυγά
Ξύσμα πορτοκαλιού
Εγώ δεν βάζω σιρόπι, αλλά χρησιμοποιώ το ξύσμα από 4 πορτοκάλια και μέσα στο χυλό ρίχνω 3/4 της κούπας χυμό πορτοκάλι.
Πώς το κάνουμε.
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα φύλλα σ’ενα μπόλ και χτυπάμε με το σύρμα να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Όπως είναι το πακέτο με το φύλλο ρολό σε θερμοκρασία δωματίου κόβω τα φύλλα σε ροδέλες περίπου 2 πόντους, τα ανακατεύω να ξεδιπλωθούν τα βάζω σε ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου να ξεραθούν λίγο, προσοχή να μην καούν. Τα τρίβω και τα προσθέτω στο μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί 40Χ50 και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά να κοκκινίσει από πάνω.
Αν θέλετε σιρόπι.
Βάζετε 2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλλας (προαιρετικά)
1 φλούδα πορτοκαλιού

Τα βράζετε και τα ρίχνετε ανάλογα ή κρύο το σιρόπι και ζεστή η πίτα ή αντίστροφα.
Θα αφαιρέσετε όμως τη 1 κούπα ζάχαρη και το ξύσμα από τα 2 πορτοκάλια, από τον χυλό.
Σερβίρεται καταπληκτικά με παγωτό.

Η πιο ευκολη και λαχταριστη σοκολατοπιτα

1 φλ. βιτάμ
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο
1 φλ. φουντούκια αλεσμένα (προεραιτικά)
5 αυγά
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Γλάσο
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομματάκια
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
Πώς το κάνουμε
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και προσθέτουμε τις λιωμένες σοκολάτες.
Βάζουμε σε βουτυρομένο ταψί Ν 28 και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλι ή στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύουμε να γίνει γλάσο και περιχύνουμε τη σοκολατόπιτα.

Γιαουρτοτυρόπιτα (Τεμπελοτυρόπιτα)
Τι χρεαζόμαστε: 2 κεσεδάκια γιαούρτι και μισό κουτ.γλυκού σόδα.
2 ή 3 κεσεδάκια φέτα – 1 κεσεδάκι ανθότυρο
1/2 με 1 κεσεδάκι γάλα φρέσκο
2 κεσεδάκια καλαμποκάλευρο ή σταρένιο ή ό,τι έχετε
Αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι – 2 αυγά αν θέλετε
2 κουταλιές μαργαρίνη
Προαιρετικά ρίχνουμε μυρωδικά φρέσκα ή ξερά (ρίγανη, μαϊντανό, θυμάρι)
Πώς το κάνουμε: Σ΄ενα μπόλ ρίχνουμε τα γιαουρτάκια και τη σόδα τ’ανακατεύουμε και τ’αφήνουμε 2 με 3 λεπτά
μέχρι ν’αρχίσει να φουσκώνει και να κάνει φουσκάλες το γιαούρτι.
Μετά βάζουμε τα τυριά, το γάλα, αλάτι-πιπέρι (τ’αυγά και τα μυρωδικά) προαιρετικά, το αλεύρι, ανακατεύοντας πολύ καλά.
Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί βάζουμε μέσα το μείγμα και βάζουμε τη μαργαρίνη σε κομματάκια από πάνω, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για 45′ μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

Καλή επιτυχία
Δήμητρα Κωστοπούλου